Híreink

Az Aranyosszéki Gazdák Egyesülete március 4-én szervezte meg harmadik alkalommal a Kolozs megyei Mezőgazdasági Konferenciát. A kolozsvári rendezvényen mezőségi, kalotaszegi és aranyosszéki gazdák voltak jelen.
A többnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére kötelezi a Kolozs megyei törvényszék keddi alapfokú ítéletében a kolozsvári polgármesteri hivatalt. A városháza fellebbezni készül, a Musai–Muszáj akciócsoport viszont nyomást gyakorolna ennek megakadályozása érdekében.  
minority  safepack
   Pert nyertek az Európai Unió Bíróságán a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés elindítói, így az Európai Bizottságnak újra kell tárgyalnia a kisebbségi javaslatcsomag bejegyzését.
Büntető törvénykönyv
  Ha a büntetőtörvénykönyvet módosító sürgősségi rendelet akár egy napig is érvényben lesz, lényegtelen, hogy utána az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánítja,  a parlament nem fogadja el, vagy módosítja - figyelmeztet Kádár Hunor büntetőjogász, aki megdöbbentőnek tartja a kormány eljárását. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatójával az emberek százezereit utcára szólító jogszabály hatásairól beszélgettünk. 
2016 év végén jelent meg a Jogaink Egyesület legújabb  három nyelvű kiadványa, amely a fiatal vállalkozóknak vagy vállalkozó kedvű személyeknek nyújt hasznos jogi segítséget. A kiadványt az egyesület alapító tagjai szerkeszetették, Takács Kató Kata, Kis Júlia és Silye Attila ügyvédek. A kézikönyv összesen 119 oldalas és a következő témákat mutatja be: vállalkozástípusok, adók és járulékok, amelyeket egy vállalkozásnak fizetnie kell, minden fontos tudnivaló a kereskedelmi társaságok bejegyzéséről és a munkajogról.

Oldalak