Híreink

A Mi leszek, ha nagy leszek? rendezvény  utolsó helyszíne Kolozsvár volt, amelynek megrendezésére november 25.-én került sor, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán. Összesen 98-an regisztráltak, köztük egyaránt voltak licisták és egyetemisták is.
       Jogpalánták: Nekünk tetszett, hogy spontán volt az egész, nem volt annyira stresszes, mint egy verseny szokott lenni. Nem éreztük, hogy most verseny van és teljesíteni kell, hanem inkább laza volt, főleg a bírósági tárgyalás, közösségben éreztük magunkat. Szerintünk a versenynek van jövője és létjogosultsága, sikerült közelebb hozni a jogi világot, közösségépítő jellege volt és pozitívnak tartjuk a közösség felelősségtudatának a megerősítését.
Jogi verseny diákoknak
A hétvégén zajlott a Jogaink egyesület által meghírdetett Jogi ki mit tud? verseny döntője. A verseny első fordulójára 99 diák jelentkezett, 3 fős csapatokban. A jelentkezők Erdély különböző városaiból érkeztek, Kolozsvárról, Tordáról, Szamosújvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Szászrégenből és Sepsiszentgyörgyről.
 A hétvégén lezárult a Jogi ki mit tud? versenyre való jelentkezés. Összesen 99 diák iratkozott fel, akik 33 csapatot alkotnak.
Jogi verseny diákoknak
  Mert ilyen jellegű versenyen eddig nem vehettél részt, a Jogaink egyesület első alkalommal szervezi meg a diákoknak szóló jogi versenyt. Érdekes feladatokat és kérdéseket fogtok kapni és igérjük, hogy szorakoztató lesz. Nem kell előzetesen készülni a versenyre, a feladatok megoldására szinte két hét áll majd rendelkezésetekre és bármilyen segédeszközt használhattok. Csapatban dolgozhattok.
Ki jelentkezhet a Jogi ki mit tud versenyre? IX.-XII. osztályos diákok jelentkezését várjuk 3 fős csapatokban. A csapattagok nem kell feltétlenül egy osztályba vagy egy iskolába járjanak. Meddig lehet jelentkezni a versenyre? Október 7-ig lehet jelentkezni. Hogyan kell jelentkezni?

Oldalak