99 diák 33 csapatban a Jogi ki mit tud? versenyen

2017.10.09

 A hétvégén lezárult a Jogi ki mit tud? versenyre való jelentkezés. Összesen 99 diák iratkozott fel, akik 33 csapatot alkotnak.

Nagyon ötletes nevű  csapatok mérik össze tudásukat az első alkalommal  megszervezett diákoknak szóló jogi vetélkedőn. A jelentkezők között ilyen csapatneveket találhatunk, mint pl. Jogosokosok, JOGhurtok, Ex iure, Igazság ligája, Jog-okoskák, jogÁSZok, Joggers, Jogaink őrzői, Iustiregun, de ilyen csapatnevek is vannak , mint A három Grácia, Sajtostekercs, Jogpalánták, Bajkeverők stb. ( :)) ne haragudjatok, hogy most ide nem tudjuk az összes csapatnevet felsorolni, de nagyon viccesek és jól szorakoztunk, amikor összeírtuk őket :)).

A jogi vetélkedőre, Erdély több iskolájából és településeiről is jelentkeztek diákok,  ilyen városok például Kolozsvár, Torda, Szamosújvár, Szászrégen, Csíkszereda, Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy.

A legtöbb csapat a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceumból jelentkezett, pontosabban 7 csapat, ezútán pedig a szamosújvári Magyar Tannyelvű Elméleti Líceum diákjai jelentkeztek nagy számban, 6 csapatban és ehhez még hozzászomolhatunk egy vegyes csapatot is (amelyben több iskolából is jelentkeztek diákok).  A kolozsvári iskolák közül a János Zsigmond Unitáius Kollégium diákjai jelentkeztek a legtöbben, 4 csapatban és még egy vegyes csapat tagjaként is.

A jelentkezők a hétvégén megkapták a feladatokat, kérdéseket, amelyekre a választ október 21 -ig kell visszaküldjék.  A feladatok megoldásához bármilyen segédeszközt használhatnak a versenyzők.

Gratulálunk a jelentkezőknek, hogy bátorságuk volt egy ilyen versenyen kipróbálni magukat és sok sikert kívánunk a csapatoknak!

Köszönetet mondunk minden kedves tanárnak, igazgatónak, ismerősnek és barátnak, aki segített a verseny népszerűsítésében!

 

a Jogi ki mit tud? szervezőcsapata

 

További hírek

A Mi leszek, ha nagy leszek? rendezvény  utolsó helyszíne Kolozsvár volt, amelynek megrendezésére november 25.-én került sor, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán. Összesen 98-an regisztráltak, köztük egyaránt voltak licisták és egyetemisták is.
       Jogpalánták: Nekünk tetszett, hogy spontán volt az egész, nem volt annyira stresszes, mint egy verseny szokott lenni. Nem éreztük, hogy most verseny van és teljesíteni kell, hanem inkább laza volt, főleg a bírósági tárgyalás, közösségben éreztük magunkat. Szerintünk a versenynek van jövője és létjogosultsága, sikerült közelebb hozni a jogi világot, közösségépítő jellege volt és pozitívnak tartjuk a közösség felelősségtudatának a megerősítését.
A hétvégén zajlott a Jogaink egyesület által meghírdetett Jogi ki mit tud? verseny döntője. A verseny első fordulójára 99 diák jelentkezett, 3 fős csapatokban. A jelentkezők Erdély különböző városaiból érkeztek, Kolozsvárról, Tordáról, Szamosújvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Szászrégenből és Sepsiszentgyörgyről.