Hogyan jelentkezz a Jogi ki mit tudra?

2017.09.26

Ki jelentkezhet a Jogi ki mit tud versenyre?

IX.-XII. osztályos diákok jelentkezését várjuk 3 fős csapatokban. A csapattagok nem kell feltétlenül egy osztályba vagy egy iskolába járjanak.

Meddig lehet jelentkezni a versenyre?

Október 7-ig lehet jelentkezni.

Hogyan kell jelentkezni?

E-mailbenjogaink.egyesulet@gmail.com címre, ahova elkülditek a következő információkat: csapat neve, csapattagok neve, milyen iskolába és hányadik osztályba jártok. A jelentkezésről visszaigazolást fogtok kapni.

Kell-e előzetesen készülni valamilyen anyagból a Jogi ki mit tudra?

Nem szükséges előzetesen készülni, hiszen az I.fordulóban a kérdéseket és a feledatokat e-mailben fogjátok megkapni és szinte két hét áll rendelkezésetekre, hogy a megoldásokat nekünk visszaküldjétek. A megoldásokhoz bármilyen segédeszközt használhattok, nyugodtan böngészhetitek az internetet is, ajánljuk figyelmetekbe kiadványainkat is, amelyeket az oldalunkon akár online is elérhettek.

 

További hírek

A Mi leszek, ha nagy leszek? rendezvény  utolsó helyszíne Kolozsvár volt, amelynek megrendezésére november 25.-én került sor, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán. Összesen 98-an regisztráltak, köztük egyaránt voltak licisták és egyetemisták is.
       Jogpalánták: Nekünk tetszett, hogy spontán volt az egész, nem volt annyira stresszes, mint egy verseny szokott lenni. Nem éreztük, hogy most verseny van és teljesíteni kell, hanem inkább laza volt, főleg a bírósági tárgyalás, közösségben éreztük magunkat. Szerintünk a versenynek van jövője és létjogosultsága, sikerült közelebb hozni a jogi világot, közösségépítő jellege volt és pozitívnak tartjuk a közösség felelősségtudatának a megerősítését.
A hétvégén zajlott a Jogaink egyesület által meghírdetett Jogi ki mit tud? verseny döntője. A verseny első fordulójára 99 diák jelentkezett, 3 fős csapatokban. A jelentkezők Erdély különböző városaiból érkeztek, Kolozsvárról, Tordáról, Szamosújvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Szászrégenből és Sepsiszentgyörgyről.