Családjogi kérdések

Állami gondozás-megtudhatom-e kik a szüleim?

Saját magamal kapcsolatban, hogy, mióta vagyok állami gondozott kik a szüleim miért kerültem be arról nekem szabad e tudnom vagy, van e jogom kikérni az állami intézettöl a papírjaimat. Valamint ha volt fiatal koromban orvosi kezelésem azokat ki kérhetem-e? Olyan persze nem érdekel hogy mennyibe kerültem az intézetnek, csakis az én személyes magánéleti irataim és orvosi papírjaim.

Mikor érvényes egy végrendelet?

A nagyszüleim beltelkét tavaly év végén a nagytatám testvérének egyik lánya, a dédimama 1987-es végrendelete alapján beiratta a helyi mezőgazdasági nyilvántartóba, mint saját tulajdont, pedig azt a nagyszüleim használták kb 30 éve. A végredeletben azonban nincs feltüntetve a telek nyilvántartói száma, csak az egyik szomszéd neve.  A dédimama 1990-ben halt meg és 2011-ben közjegyző előtt megegyeztünk a családi ház tulajdonjogáról. A nagytatám fiú testvére nem kért semmit részesedést házból, s a lány testvére is lemondott róla.

Súlyos kérdésem volna.

Ha a bírósági határozatban meg van jelölve a fizetendő gyerektartás forintba való összege, valamint egy bizonyos százalék is, s az apa a forintba meghatározott összeget fizeti, akkor lehet-e a gyerektartás növelését kérni, és e követelés a bíróságon mennyire kaphat jogerőt, ha az apa külföldre szeretne menni adóságai törlesztése miatt?

Feliratkozás RSS - Családjogi kérdések csatornájára