Fontos kérdések

Kérdés 

Üdv, polgári per esetében a jegyzőkönyvet a bíróság 8 napon belül köteles kiküldeni postán? Szabálysértési ügyben az eljárás alá vontat és a tanúkat külön vagy együtt kell behívni a tárgyalásra?
A tárgyaláson az eljárás alá volt rokona, élettársa jelen lehet megkérdezés nélkül? Határozatot ilyen szabálysétési ügyekben hány napon belül kell megkapnia a tanúknak? 

Válasz 

Először is, nincs konkrétan meghatározva, hogy mennyi időn belül kell kiküldeni a jegyzőkönyvet, sőt a bíróság nem köteles a jegyzőkönyvet kiküldeni.A  felperes/alperes valamint a tanúk egyszerre is résztvehetnek a tárgyaláson, hisz az a fél, aki a tanú kihallgatását kérte, bizonyos esetben kérdéseket is feltehet neki.A tanúkat viszont külön-külön fogják meghallgatni.Mivel a tárgyalások nyilvánosak, bárki jelen lehet .

Hivatali kötelesség a feleket értesíteni a végleges határozatról , de ez nem vonatkozik a tanúra is.

További kérdések

Adott egy helyi tanács 11 tanácsossal. Egy székházat kért egy szervezet, négyen megszavazták, heten tartozkodtak. Elfogadottnak, vagy elutasítottnak tekintendő a javaslat?

  

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy indithatok-e magán vállalkozást az AFTER SCHOOL (Iskola utáni iskola) programra? Illetve angol nyelvű csoportokat szeretnék működtetni, hivatalosan.