Videóügy 3

Kérdés 

Miért nem jogsértő a youtube-os videók lementése?

Válasz 

A youtube, mint videomegosztó portál saját adatvédelmi szabályokkal rendelkezik. E szerint, a videók lehetnek nyilvánosak vagy privátok(nem mindenki számára hozzáférhetőek). A nyilvános videók esetében bárki megnézheti és meg is oszthatja ezeket. A privát videókat csak a felhasználó és azon személyek láthatják, amelyeket a felhasználó megjelölt. Az adatvédelmi szabályzat alapján a videók alapbeállítás szerint nyilvánosak, csak akkor válnak priváttá, ha azt a felhasználó az adatvédelmi beállításoknál megváltoztatja. 

Abban az esetben ha a videó nyilvános megosztásra került, a felhasználó lemond a videóban található adatok védelméről, ezért nem számít jogsértésnek a videók lementése. A nyilvános videók tárolása semmilyen esetben sem minősülhetnek jogsértésnek, azonban a felhasználásuk akár már jogsértő is lehet. 

 

További kérdések

Az érintett személy egy ügyvezető, jogsértő határozatot  kaptam a cégük kapcsán, s fájlalja,hogy igazat adtak nekem, s ezért menthette le a 2 videót. 

Jogsértően járt - e el?

Mit lehet tenni? Bíróságon fölhasználhatja a 2 videót jogszerűen?

Abban az esetben, ha bárki más e-mail címre küldi el a hivatalos levelét, annak akire az nem tartozik, jogsértő- e? 

2016-os békéltető testületi határozatom van arról, egy cég a nyereményeimet jogtalanul nem küldte el. Sérelemdíj jár-e ilyen esetben?