Munkaügyi kérdések

Felmondási idő

A felmondásomban beleírtam a dátumot, hogy mikor kell kezdjek az új munkahelyen és kértem, hogy azon a dátumon érjen véget a munkaszerződés, vagyis tekintsen el a "preaviztol", az előzetes értesítési kötelességtől, amit ő alá is írt. Hivatkozhatok arra ha letelt ez a határidő?

Felmondási idő lejárta után van-e kötelességem?

A jelenlegi cégnél ahol alkalmazva vagyok beadtam a felmondást, azzal a kikötéssel, hogy egy konkrét dátumig férjek bele az időbe, mivel akkor kellene kezdenem egy másik cégnél. A felmondást a cégvezető aláírta. A kérdésem az hogyha addig a bizonyos dátumig nem kapnak embert helyettem (gestiós vagyok) akkor figyelembe véve a felmondásban egyezett dátumot köteles vagyok-e tovább dolgozni ameddig kapnak valakit helyettem?

Túlóra

Heti rendszerességgel kötelezhetnek-e a heti három-négy szeri tólórára? Egész évben? Ugyanakkor azt is megszeretném kérdezni a tízórai szünetet kötelező ledolgozni úgy, hogy reggel háromnegyed 7-tol kezdődik a munkaidő, fél 4-ig tart amikor nem túlórázunk. Tehát egy munkahét túlórával együtt heti 50 óra. Ez legális? 

Munkaviszony egyoldali megszüntetése-elbocsájtás

Egy magyar férfi indított egy céget Romániában, azonban a munkavégzés helye Franciaországban van. Én ehhez a céghez mentem dolgozni még 2016-ban. Akkor az volt a megegyezés hogy szerződést nem írunk és feketén fizet. Nem is volt gond decemberig, amikor azzal állt elő a főnők, hogy be kell hogy jelentsen minket Romániában. Ezt decemberben meg is tettük, elmentünk Romániába és regisztráltak bennünket, valamint aláírtunk papírokat, amikről nem is tudtuk hogy mi is az, ugyanis csak románul volt leírva, (lehet hogy akkor írtam alá a munkaszerződésemet is).

nyugdíj számítása

Érdeklődni szeretnék, hogy a nyugdíjnál számít-e, hogy mennyi a fizetés vagy csak az, hogy hány órát dolgozok? Vagyis ha csak négy órával vagyok szerződtetve akkor csak fél nyugdíjat kapok, ha pedig nyolc órára, akkor egész nyugdíjat? És azt nem tudom, hogy az számít-e, hogy mennyi a jelenlegi fizetésem

Oldalak

Feliratkozás RSS - Munkaügyi kérdések csatornájára