Munkaügyi kérdések

Munkaviszony egyoldali megszüntetése-elbocsájtás

Egy magyar férfi indított egy céget Romániában, azonban a munkavégzés helye Franciaországban van. Én ehhez a céghez mentem dolgozni még 2016-ban. Akkor az volt a megegyezés hogy szerződést nem írunk és feketén fizet. Nem is volt gond decemberig, amikor azzal állt elő a főnők, hogy be kell hogy jelentsen minket Romániában. Ezt decemberben meg is tettük, elmentünk Romániába és regisztráltak bennünket, valamint aláírtunk papírokat, amikről nem is tudtuk hogy mi is az, ugyanis csak románul volt leírva, (lehet hogy akkor írtam alá a munkaszerződésemet is).

nyugdíj számítása

Érdeklődni szeretnék, hogy a nyugdíjnál számít-e, hogy mennyi a fizetés vagy csak az, hogy hány órát dolgozok? Vagyis ha csak négy órával vagyok szerződtetve akkor csak fél nyugdíjat kapok, ha pedig nyolc órára, akkor egész nyugdíjat? És azt nem tudom, hogy az számít-e, hogy mennyi a jelenlegi fizetésem

A túlórázás szabályai

Az lenne a kérdésem hogy 1 hónapban hány órát enged meg a jogszabály túlórázni?
Én úgy tudom hogy 30-at de lehet tévedek. Mert nálunk a munkahelyen 2 váltás van, és napi 9 órát dolgozik mindkét váltás. Aki szombat délelőttre esik annak be kell mennie még 8 órát. Ez több mint 30 óra akármelyik váltást nézzük.
Ha ez így van akkor azt szeretném kérdezni hogy kihez fordulhatok ez ügyben?

Feliratkozás RSS - Munkaügyi kérdések csatornájára