Felmondási idő

Kérdés 

A felmondásomban beleírtam a dátumot, hogy mikor kell kezdjek az új munkahelyen és kértem, hogy azon a dátumon érjen véget a munkaszerződés, vagyis tekintsen el a "preaviztol", az előzetes értesítési kötelességtől, amit ő alá is írt. Hivatkozhatok arra ha letelt ez a határidő?

Válasz 

A törvény által előírt felmondási idő 20 munkanap. A munkáltató erről az időről teljesen vagy részlegesen lemondhat. Amennyiben a munkáltató, a felmondás beadásakor konkrétan beleegyezett a munkaszerződés egy bizonyos dátumtól való felmondásával, akkor nyugodtan hivatkozhat erre a dátumra. Ha az aláírásával csak a felmondás tényét vette tudomásul, és az aláírás egy iktatásnak számít, akkor a felmondási idő elengedéséről ismét, konkrétan le kell nyilatkozzon.

További kérdések

Kérdésem az lenne, hogy gyerekem 2017.09.01 en szuletett, nekem Romaniaba 2016 nov. 5 tol van érvényes munka szerződésem, de előzőleg dolgoztam 2015 dec. és 2016 jul között Németországban. (Ha az adobevallasomat leadtam 2016 ra) Jogosult vagyok-e a támogatásra?

A jelenlegi cégnél ahol alkalmazva vagyok beadtam a felmondást, azzal a kikötéssel, hogy egy konkrét dátumig férjek bele az időbe, mivel akkor kellene kezdenem egy másik cégnél. A felmondást a cégvezető aláírta.