Felmondási idő lejárta után van-e kötelességem?

Kérdés 

A jelenlegi cégnél ahol alkalmazva vagyok beadtam a felmondást, azzal a kikötéssel, hogy egy konkrét dátumig férjek bele az időbe, mivel akkor kellene kezdenem egy másik cégnél. A felmondást a cégvezető aláírta. A kérdésem az hogyha addig a bizonyos dátumig nem kapnak embert helyettem (gestiós vagyok) akkor figyelembe véve a felmondásban egyezett dátumot köteles vagyok-e tovább dolgozni ameddig kapnak valakit helyettem?

Válasz 

A törvény által előírt felmondási idő 20 munkanap. A munkáltató erről az időről teljesen vagy részlegesen lemondhat. Ebben az esetében fontos tisztázni, hogy a munkáltató csak a felmondást vette-e tudomásul, vagy konkrétan bele is egyezett a felmondási idő módosításába. Azonban akármelyik esetről is legyen szó, Ön semmilyen módon nem kötelezhető arra, hogy vagy a felmondásban megjelölt dátumon- ha a munkáltató beleegyezett a felmondási idő módosításába- vagy a törvény által szabályozott 20 napon túl dolgozzon a jelenlegi munkahelyén, még akkor sem ha a munkáltató ezen időszakban nem találált megfelelő személyt az Ön poziciójának betöltésére.

További kérdések

Kérdésem az lenne, hogy gyerekem 2017.09.01 en szuletett, nekem Romaniaba 2016 nov. 5 tol van érvényes munka szerződésem, de előzőleg dolgoztam 2015 dec. és 2016 jul között Németországban. (Ha az adobevallasomat leadtam 2016 ra) Jogosult vagyok-e a támogatásra?

A felmondásomban beleírtam a dátumot, hogy mikor kell kezdjek az új munkahelyen és kértem, hogy azon a dátumon érjen véget a munkaszerződés, vagyis tekintsen el a "preaviztol", az előzetes értesítési kötelességtől, amit ő alá is írt. Hivatkozhatok arra ha letelt ez a határidő?