Túlóra

Kérdés 

Heti rendszerességgel kötelezhetnek-e a heti három-négy szeri tólórára? Egész évben? Ugyanakkor azt is megszeretném kérdezni a tízórai szünetet kötelező ledolgozni úgy, hogy reggel háromnegyed 7-tol kezdődik a munkaidő, fél 4-ig tart amikor nem túlórázunk. Tehát egy munkahét túlórával együtt heti 50 óra. Ez legális? 

Válasz 

A Munkatörvénykönyv értelmében, az egész normával alkalmazott személy esetében a normál munkaidő, napi 8 óra, tehát a heti 40 óra. Minden ezen felül ledolgozott óra túlórának számít.

A munkáltató kérésére, és az alkalmazott beleegyezésével túlóra végezhető, de a maximum ledolgozott munkaidő nem haladhatja meg a heti 48 órát. Különleges esetekben a 48 óra átléphető, de oly módodon, hogy egy 4 hónapos referencia időszakban az átlagban ledolgozott heti óraszám nem haladhatja meg a 48-at.

A túlórát a munkáltató fizetett szabad órákkal kompenzálja, a következő maximum 60 napban. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor az alkalmazott a rendes fizetésen felül egy pótlékra is jogosult, melynek az értéke megegyezés szerint történik, de a törvény általi minimumon alól nem csökkenhet, vagyis a pótlék minimum a fizetés 75%-a lehet.

Továbbá a Munkatörvénykönyv azt is előírja, hogy az alkalmazott heti két nap szabadnapra jogosult, rendszerint szombat-vasárnap. Amennyiben a munka specifikumából adódóan ez nem lehetséges akkor a két nap szabadnap hétköznap is letölthető, vagy kumulálható és 14 nap folytonos munkaidő után egyben letölthető. Ezekben az esetekben a hétvégi, szombat-vasárnapra eső munkanapokra az alkalmazott pótlékra jogosult, mely ismét megegyezés alapján történik, de nem lehet kevesebb, mint az alapfizetés 150%-a.

Az ebédszünetre vonatkozóan a törvény előírja, hogy amennyiben a ledolgozott munkaidő több mint 6 óra, az alkalmazott szünetre jogosult, (18 éven aluliaknak minimum 30 perc, 18 éven felülieknek megegyezés szerint), amely nem számít bele a normál munkaidőbe, csak abban az esetben, ha kollektív munkaszerződés előírja, vagy a belső rendszabályzat úgy rendelkezik.

Az Önök esetében a háromnegyed 7-től fél 4-ig tartó munkaidő, amennyiben az egyéni munkaszerződés, kollektív munkaszerződés vagy belő rendszabályzat 45 perc szünetet ír elő, és ez nem számít bele a munkaidőben, akkor legális, tehát 8óra ledolgozott munkaidőnek számít.

Egy hét túlórával együtt nem lehet több mint 48 óra. 

További kérdések

Kérdésem az lenne, hogy gyerekem 2017.09.01 en szuletett, nekem Romaniaba 2016 nov. 5 tol van érvényes munka szerződésem, de előzőleg dolgoztam 2015 dec. és 2016 jul között Németországban. (Ha az adobevallasomat leadtam 2016 ra) Jogosult vagyok-e a támogatásra?

A felmondásomban beleírtam a dátumot, hogy mikor kell kezdjek az új munkahelyen és kértem, hogy azon a dátumon érjen véget a munkaszerződés, vagyis tekintsen el a "preaviztol", az előzetes értesítési kötelességtől, amit ő alá is írt. Hivatkozhatok arra ha letelt ez a határidő?