Szolgáltatói szerződések felmondása

Kérdés 

Az upc- nal volt szerzodesunk 2009 ben volt alairva azota semi valtozas, de most 2016.08.24 vissza vittem a kelekeket es kertem, hogy 01.09.2016 zarjak le mert mar nem hasznajuk, de ok azt feleltek hogy csak 30 nap mulva mert igy van irva a szerzodesben de a mi szerzodesunk mar lejart. Mmi az eljaras, mert nem hinnem, hogy ez normalis, hogy meg fizesek 30 napot valamire amit nem hasznalok meg egyszer nincs semi szerzodes veluk.

Válasz 

Általában az ilyen típusú szerződések úgy vannak megkötve, hogy miútán lejár, ha a felek nem jelzik, hogy a szolgáltatást kivánják megszűntetni, a szerződés automatikusan meghosszabodik ugyanolyan feltételek között. Amennyiben a szerződésben úgy szerepel, hogy egy hónappal hamarabb kell felmondani, akkor csak 3O nap múlva fogják a szolgáltatást megszűntetni és ez esetben fizetni kel

További kérdések

Érvényes az a szerződés, amiben a szülei engedélye nélkül adja el a gyerek  a családi autót?

A szolgáltatom  kivette a program csomagból az összes magyar  TV csatornát anélkül hogy erről értesített volna vagy a véleményemet kikérte volna. Mit tehetek? Ez szerződésszegés? Felmondhatom a szerződést emiatt?