Kérdezzen most!

Ha bármilyen jogi kérdése van, azt felteheti most! Egyesületünk szakemberei szívesen állnak az Ön rendelkezésére és válaszolnak kérdéseire. Jogi fórumunkon ismertetőt kaphat egy jogszabály előírásairól, alkalmazásáról, vagy akár egy konkrét helyzetre vonatkozó jogi előírásokról is.

Jogsegélyszolgálat

Egyesületünk térítésmentes jogsegélyszolgálatot működtet azok számára, akiket bármiféle hátrány vagy jogsérelem ér magyarságukért, az anyanyelvük használatáért, azért mert egy magyar érdekvédelmi szervezetnek dolgoznak vagy nyújtanak önkéntes alapon segítséget.

Bárkit aki ilyen helyzetbe kerül (legyen az természetes avagy jogi személy) arra kérünk, hogy jelezze ezt nekünk a jogaink.egyesulet@gmail.com  vagy a jogsegely@sic.hu  címeken. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy ügye megfelel a fenti kritériumoknak, akkor – ha olyanra eddig nem volt példa – részletes útmutatást adunk arra nézve, hogy mit tehet, vagy pedig megadjuk a már korábban megfogalmazott válasz elérhetőségét itt a honlapunkon.
Aki ügyével hozzánk fordul az mindenképp számítson arra, hogy azt, illetve annak megoldását (természetesen a személyes adatok mellőzésével) itt alább közzétesszük, két meggondolásból:

Egyrészt azért, hogy ha valakit jogsérelem ér, akkor jó esetben úgy tudjon gyors segítséghez jutni, hogy a már korábban közzétett megoldást megtalálja a honlapunkon.
Másrészt pedig azért, hogy a honlapunkra ellátogatók ily módon is tudjanak tájékozódni a jogaikról, a közzétett konkrét esetek tanulmányozása után legyen módjuk észrevenni, ha jogsérelem éri őket.

Az ügy és a megoldás közzétételétől természetesen indokolt esetben, kérésre eltekintünk. Ugyanakkor lehetőségeink függvényében nem csak közzétesszük (illetve levélben is elküldjük) a megoldást adott esetre, hanem konkrét jogi képviseletet is elvállalunk az egyesület tagjai, illetve együttműködő partnereink révén.