jogi ki mit tud logo

Jogi verseny diákoknak

tudsz keretek közt mozogni?

Beszámoló 2023
jogi ki mit tud nyertesek 2021

2023-ban már hatodik alkalommal került megszervezésre a Jogi ki mit tud? vetélkedő, s egyben ez a harmadik alkalom volt, hogy az online térben zajlott a középiskolásoknak szóló vetélkedő.

A 2023-as feladatlapban olyan feladatok szerepeltek, mint rácsteszt, igaz vagy hamis állítások, képfelismerés, kifejtős kérdések stb. A feladatok nagyrészt a román jogrendszerrel voltak kapcsolatosak, valamint néhány kérdés a nemzetközi jogot is érintette. Az egyik feladatban egy európai polgári kezdeményezést kell megfogalmazzanak és bemutassanak a versenyzők. Az online döntő során az 5 legnagyobb pontszámot elért versenyző mérte össze a tudását.

Az online döntő keretén belül 2 feladatot kaptak a versenyzők, be kellett részletesebben mutassák a az első fordulóban megfogalmazott európai polgári kezdeményezéseket, amelyek a következő témákban születtek: a nyugdíkorhatár megváltoztatása, szexuális oktatás az iskolákban, közös európai e-személyi, szerencsejátékok betiltása. A döntőre becsatlakozott Vincze Loránt európai parlamenti képviselő is, aki kiértékelte a versenyzők által megfogalmazott kezdeményezéseket.

Az idei vetélkedő fő díja egy tanulmányút volt Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe az első három versenyzőnek, valamint minden érdeklődő bíróságlátogatáson vett részt.

Erdélyi település

Iskola

Diák

Te hány pontot érnél el?

Ha szeretnéd kiprobálni magad, mennyire ismered a törvényeket, és hány pontot szereznél, letöltheted és végigcsinálhatod te is a tesztet.

Majd írd meg nekünk a pontszámodat 🙂

Letölthető dokumentumok

Jogi ki mit tud? Eredmények 2023

II Helyezett

Németh Míra
Báthory István Elméleti Líceum, Kolozsvár, XII. osztályos

I Helyezett

Adorjáni Jonathán
Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely, XII. osztályos

III Helyezett

Dózsa Adrienn
Silvania Főgimnázium, Zilah, IX. osztályos

További helyezettek

IV. elyezett (Dicséret): Sándor Nóra-Krisztina, Benedek Elek Pedagógiai Líceum, Székelyudvarhely, X. osztályos

V. helyezett (Dicséret): Kiss Dorottya-Eszter, János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár, IX. osztályos

Képgaléria

Jogi ki mit tud? 2023. évi bejegyzései

9 + 7 =

Share This