jogi ki mit tud logo

Jogi verseny diákoknak

tudsz keretek közt mozogni?

Beszámoló 2019
jogi ki mit tud nyertesek 2021

Ebben az évben már harmadik alkalommal került megrendezésre a Jogi ki mit tud? vetélkedő.

Az idei verseny aratott eddigi legnagyobb sikert, mivel most jelentkezett a megmérettetésre a legtöbb versenyző. Összesen 44 csapat (minden csapat idén 2 személyből állt) küldte el a jelentkezését, Erdély 16 középiskolájából és 12 különböző városból. Az első fordulóban a csapatok online felületen kapták meg a feladatlapokat, amelyben különböző kreatív jogi tematikájú kérdésekre kellett választ találniuk. Az itt összegyűjtött pontszámok alapján a 10 legjobb csapat a Kolozsváron tartott döntőben mérte össze tudását és leleményességét. A döntőnek idén is a János Zsigmond Unitárius Kollégium adott otthont október 26-án.

A döntőre olyan városokból érkeztek csapatok, mint Csíkszereda, Kézdivásárhely, Nagyvárad, Temesvár, Torda, Szatmárnémeti, Kovászna és Kolozsvár.

A döntő feladatai között általános jogi ismeretek felmérése, kreatív szövegírás, kakukktojás keresése, valamint a kiskorúak polgári eljárások során való meghallgatására vonatkozó törvénycikkely gondolatainak helyes sorrendbe állítása és ennek szerepének megállapítása is szerepelt. A döntő közkedvelt feladata, a perszimuláció idén is megrendezésre került. A csapatok tagjai komoly átéléssel játszották a szerepeiket, többek között ügyészek, ügyvédek, és a gyámhatóság alkalmazottainak bőrébe bújhattak.

A díjazottak bíróság és ügyvédi iroda látogatást, Vibe fesztivál bérleteket, hordozható hangszórókat, külső akkumulátorokat, fülhallgatókat, lengőágyakat, könyveket és sok más értékes ajándékot kaptak jutalmul. Az előző évekhez hasonlóan, nem csak a díjazottak, hanem minden versenyző ajándékkal térhetett haza. A döntő egy közös pizzázással és kiértékelővel zárult.

Ezúton is gratulálunk a résztvevő csapatoknak!

A verseny fő támogatói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Vibe Fesztivál, a János Zsigmond Unitárius Kollégium, a KM Photography, akiknek külön köszönettel tartozunk.

Köszönetet mondunk ezúton minden diáknak aki részt vett a versenyen, a tanároknak, igazgatóknak és minden ismerősnek, aki segített a verseny népszerűsítésében és szervezésében, a támogatóinknak és az önkénteseinknek a kitartó munkájukért.

Erdélyi település

Iskola

Csapat

Diák

Te hány pontot érnél el?

Ha szeretnéd kiprobálni magad, mennyire ismered a törvényeket, és hány pontot szereznél, letöltheted és végigcsinálhatod te is a tesztet.

Majd írd meg nekünk a pontszámodat 🙂

Letölthető dokumentumok

Jogi ki mit tud? Eredmények 2019

II Helyezett

jogi ki mit tud velemenyek 2019
JOGGEREK
Csűri Enikő és Kovács Dávid
Mihai Eminescu Főgimnázium, Nagyvárad

I Helyezett

Solyom Noemi 1. hely
KOGOJ
Albert Zsófia és Tonk Boglárka
Apáczai Csere János Elméleti Líceum, Kolozsvár

III Helyezett

jogi ki mit tud velemenyek 2019
JOGARÁSZOK
Lázin Alessandra és Bauer Dániel
Johann Ettinger Német Tannyelvű Elméleti Líceum és Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, Szatmárnémeti

További helyezettek

Dicséretben részesülnek:

AVOCAT(D)OK csapat- Kerezsi Bernadett, Beke Tímea, Kézdivásárhely, iskola: Nagy Mózes Elméleti Líceum és Református Kollégium

LAWLESS nevű csapat- Oláh Balázs, Kathonay Bence, Nagyvárad, iskola: Mihai Eminescu Főgimnázium

Jogi ki mit tud? 2019. évi bejegyzései

12 + 10 =

Share This