Jogi ki mit tud? avagy te tudsz keretek közt mozogni?

2019. szept 23

jogi ki mit tud keretek kozt

A Jogaink Egyesület lassan hagyománnyá vált jogi vetélkedője a Jogi ki mit tud? – avagy te tudsz jogi keretek közt mozogni? az idén újra, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre.

A versenyen résztvevő középiskolás diákok olyan válaszokra keresik majd a választ, mint hogy hány éves kortól lehet törvényesen munkát vállalni Romániában, mit kell tudni, ha megállít a rendőr, mi történik, ha nem fizetsz ki egy büntetést? A vetélkedő fő célja, hogy a versenyzők alapjogi ismereteit bővítse és felhívja a figyelmet ezek ismeretének fontosságára.

A tavalyi évben a verseny nagy népszerűségnek örvendett, 35 jelentkező csapatból 10 jutott a döntőbe Erdély 8 különböző városából.

Néhány fontos információ az idei versenyről:

Kik jelentkezhetnek? IX-XII. osztályos diákok jelentkezését várjuk, 2 fős csapatokban. Fontos, hogy a csapattagok nem kell feltétlenül egy osztályba vagy egy iskolába járjanak, úgyhogy nem gond, ha a „másik feleddel” épp nem egy osztályba vagy iskolába jártok 🙂

Hogyan és meddig? Október 1-ig lehet jelentkezni e-mailben: jogaink.egyesulet@gmail.com címre, ahova kérünk titeket küldjétek el a következő információkat: csapat neve, csapattagok neve, milyen iskolába és hányadik osztályba jártok.

Miből is áll a verseny? A jogi ki mit tud? egy kétfordulós megmérettetés. Az I. fordulóban online felületen juttatjuk el nektek a feladatokat, kérdéseket. Ezt követően sor kerül a Kolozsváron tartandó döntőre, október 26. – án, ahol a csapatok különböző érdekfeszítő feladatokat kapnak, és egy igazi bírósági pert is eljátszunk 🙂

Miért éri meg jelentkezni? Első sorban, hogy tanulj, hogy megismerd jogaidat és kötelezettségeidet. Másod sorban, hogy jól érezd magad és ismerkedj. A tavalyi évek tapasztalati azt mutatják, hogy a verseny hiánypótló, a versenyzők valós helyzetekkel találkozhatnak, ahol a jogi alaptudásukat tesszük próbára, játékos, interaktív feladatokkal. Nem utolsó sorban pedig a nyeremények miatt is érdemes jelentkezni. A tavalyi évben például kalandpark és fesztiválbelépők, függőágyak, hátizsákok és sok más érdekes nyeremény is gazdára lelt.

Bátorítunk minden IX-XII. osztályos diákot, hogy jelentkezzen és fedezze fel, mennyire sokszínű a jog világa!

Legfrisebb bejegyzések

8 + 2 =

Share This