Lejárt a VI. Jogi ki mit tud? vetélkedő!

2023. ápr 24

Április 22-én, szombaton került megszervezésre a VI. Jogi ki mit tud? vetélkedő döntője, online. A döntőbe az első fordulóban az 5 legnagyobb pontszámot elért versenyző jutott be. Az online döntő keretén belül 2 feladatot kaptak a versenyzők, be kellett részletesebben mutassák a az első fordulóban megfogalmazott európai polgári kezdeményezéseket, amelyek a következő témákban születtek: a nyugdíkorhatár megváltoztatása, szexuális oktatás az iskolákban, közös európai e-személyi, szerencsejátékok betiltása. A döntőre becsatlakozott Vincze Loránt európai parlamenti képviselő is, aki kiértékelte a versenyzők által megfogalmazott kezdeményezéseket, valamint elmondta, hogy több témával az Európai Parlament is foglalkozik. Köszönjük, hogy támogatta a vetélkedőnket és hogy visszajelzést is adott a versenyzőinknek!

 A második feladatban pedig a versenyzők ki kellett találjanak egy olyan helyzetet, ahol bár a főszereplő elkövet egy bűncselekményt, nem fogják felelősségre vonni. Itt is nagyon érdekes megoldások születtek, valamint minden versenyző további kérdésekre kellett válaszoljon a bemutatott szituáció kapcsán.

A vetélkedő végére becsatlakozott három volt versenyzőnk Crețu Csengele, Vargyas Szilamér és Székely Dávid, akik mind dijazottak voltak korábbi versenyeken, valamint jelenleg mindhárman a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Jogi Karán tanulnak. Köszönjük nekük is, hogy elfogadták a meghívásunkat, hogy beszéljenek a döntő keretén belül.

Végül a sorrend a következőképpen alakult:                                                                     

I. helyezett: Adorjáni Jonathán, Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely, XII. osztályos

II. helyezett: Németh Míra, Báthory István Elméleti Líceum, Kolozsvár, XII. osztályos

III. helyezett: Dózsa Adrienn, Silvania Főgimnázium, Zilah, IX. osztályos

IV. helyezett (Dicséret): Sándor Nóra-Krisztina, Benedek Elek Pedagógiai Líceum, Székelyudvarhely, X. osztályos

V. helyezett (Dicséret): Kiss Dorottya-Eszter, János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár, IX. osztályos

Gratulálunk a versenyzőknek, mert nagyon ügyesek voltak! És ismételten köszönjük a tanároknak, igazgatóknak, diákoknak, korábbi versenyzőinknek, ismerősöknek, szülőknek, diákszervezeteknek, egyesületeknek és mindenkinek, aki segített a verseny népszerűsítésében!

Legfrisebb bejegyzések

11 + 9 =

Share This