A ”Fiatal vállakozók kézikönyve” a Jogaink Egyesület legfrisebb kiadványa

2017. jan 26

Fiatal vállakozók kézikönyve

2016 év végén jelent meg a Jogaink Egyesület legújabb  három nyelvű kiadványa, amely a fiatal vállalkozóknak vagy vállalkozó kedvű személyeknek nyújt hasznos jogi segítséget. A kiadványt az egyesület alapító tagjai szerkeszetették, Takács Kató Kata, Kis Júlia és Silye Attila ügyvédek.

A kézikönyv összesen 119 oldalas és a következő témákat mutatja be: vállalkozástípusok, adók és járulékok, amelyeket egy vállalkozásnak fizetnie kell, minden fontos tudnivaló a kereskedelmi társaságok bejegyzéséről és a munkajogról.

Amikor egy vállalkozás alapjairól beszélünk, gyakran találkozhatunk bölcs gondolatokkal és olvashatunk jó tanácsokat, hogyan is kezdjük el, mire jó odafigyelni. A legtöbb útmutató főként a vállalkozás típusára, az ötlet kivitelezésére vagy a marketingre fekteti a hangsúlyt, sokszor találkozunk jó tanácsokkal arra vonatkozóan, hogyan is kell készíteni egy üzleti tervet vagy motiváló erejű szlogenekkel, mint, hogy bizzál magadban és a képességeidben, a vállalkozás sikereiben. Ezek nagyon hasznosnak bizonyulhatnak minden olyan személy számára, aki úgy dönt, hogy egy saját vállalkozást indít. Egy vállalkozás komplex tevékenység és a gazdasági, pénzügyi, szociológiai vonatkozásán kívül szükséges több jogi fogalmat is tisztázni és a jogi szabályozásokat is figyelembe venni. Jelen kiadvány ebben probál segítséget nyújtani és egy vállalkozáshoz szükséges jogi szabályokat közérthető módon összefoglalni és ismertetni.

Kiadványunkkal szerettük volna bátorítani a fiatalokat, hogy vállalkozni jó, saját vállalatot beindítani nem olyan bonyolult, hosszútávú megtérüléssel jár, anyagi függetlenséget teremt.

Kézikönyvünk háromnyelvű: magyar, román és angol. A magyar mellett a román azért fontos, mert tartalmazza azokat a szakszavakat, amelyek a vállalkozás iktatásánál, működtetésénél elengedhetetlenek, ezek ismeretének hiányában nehezen lehet boldogulni a hivatalos eljárásoknál. Az angol nyelv pedig a mai generáció tudásbeli előnyére szolgál, mivel ismereteiket a cégalapítás terén kamatoztathatják akár külföldi társtulajdonosok bevonásával, vagy partnerkapcsolatok kialakításával.

A kézikönyv nyelvezete közérthető, egyszerű, gyakorlati példákkal tűzdelve, olyan fiataloknak van szánva, akik gondolkodnak saját vállalkozás elindításáról, de félnek belekezdeni, mert nem tudják mivel jár. 

A kiadvány szerkesztését és megjelenítését a BGA Alap és a Kolozs megyei tanács támogatta, így kétezer példányban sikerült kinyomtatni a kézikönyvet. A kiadványhoz ingyenesen lehet hozzáférni, ugyanakkor  online is elérhető az egyesület honlaján, a www.jogaink.ro oldalon.

Legfrisebb bejegyzések

3 + 11 =

Share This