Jó napot!
Online játékbeli (Rocket league, CS: GO) tárgyak eladásából van jövedelmem, mely után nem tudom, hogyan kéne adózni.
Tevékenység leírása Rocket league esetén: Játékbeli fizetőeszközzel (Credit, mely valós pénzzel vásárolható) játékbeli tárgyak vásárlása olcsón (kozmetikai tárgyak), és eladása drágábban credit-ért. (Tehát ebben a szakaszban nincs valós pénzmozgás). A jövedelem pénzben akkor jelenik meg, amikor a többlet játékbeli credit vagy tárgy eladásra kerül egy weboldalon, ahol a vásárlók megveszik a tárgyakat pénzért. (gameflip.com) Az eladásokból származó pénz a weboldal pénztárcájában marad mindaddig, amíg nem veszem ki az oldalról bankszámlára,skrill-re vagy bitcoinban, ez az én esetemben ez a kiutalás havonta maximum egyszer történne meg, vagy kevesebbszer. A pénzkivétel vagy tárgy eladások után számlát nem kapok az oldaltól, tehát nem tudok biztositani.
Tehát röviden: Tárgyakkal való kereskedés játékon belüli fizetőeszközzel, majd valós pénzért való eladás, és időközönkénti kivétel bankszámlára.

Ezen kívül még felmerülhet a közeljövőben a cryptovalutából származó jövedelem is számomra.

A kérdésem az, hogy ezt a jövedelmet hogyan tudom bevallani? Mivel gondolom ez sem szolgáltatás, sem kézzel fogható tárgyak eladása, és hasonlók, szükséges erre PFA/SRL nyitás? Meg lehet oldani az adózást cég nélkül, formulák/deklarációk kitöltésével? Próbáltam CAEN kód után is nézni, amely passzol a tevékenységhez, de nem találtam.

Már egy ideje keresem a választ a kérdéseimre az interneten, de sikertelenül, ezért önökhez fordulok.
Válaszukat előre is köszönöm, további szép napot!

Jogaink Egyesület Válasz dátuma 2021. április 1