0 Comments

Az egyik iskolában a felsős gyerekek matek dolgozatai kézzel írott fénymásolt feladatok.
A gyerekek az órán nyomtatott betűs feladatokat oldanak meg. A dolgozat viszont felnőtt írással van írva, mely még a felnőttek számára is nehezen olvasható. A feladatokban rövidítések is használva vannak, mint Határozd meg helyett Hat meg. Több gyereknek azzal megy el a dolgozat megírásából az ideje, hogy próbálja kibetűzni mégis mi lehet a feladat, mert nehezen olvasható az írás. A nehezen olvashatóság miatt a diákok nem tudnak végig menni a feladatokon, így rosszabb jegyet kapnak. Ez a digitalizálás világában helyén van?

1., Érdeklődni szeretnék, hogy a digitalizált világban milyen jogon adnak ki gyerekeknek felnőttkézzel írt dolgozat feladatokat? És ez helyén van?
2., Melyik tanóra biztosítja azt, hogy a gyerekek felnőttkézírás olvasását gyakorolják?
3., Milyen irányba kell elindulni hivatalos úton, szülőkkel karonfogva, hogy ez megoldódjon?
4., Mindent digitalizálni kell, a tanárnak nem feladata az, hogy készüljön az óráról-órára és nem egy több tíz éve összerakott dolgozat feladatot másolgasson rongyosra?
5., A dolgozatok feladatainál nem az egyértelműséget és a könnyen kiolvashatóságot kell biztosítani?
6., Egy matek dolgozatnál, ahol számolni kell, nincs előírás a négyzetrácsos lap kötelező alkalmazásához? Törtszámoknál, mivel nincs vezetés egy 5.-es gyereknél sok az elcsúszás.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Jogaink Egyesület Válasz dátuma 2024. február 26