2014 májusában egy földterületet vásároltam (minden hivatalos aktával rendelkezem),amit azóta sem sikerült bekertelni,mivel az egyik szomszéd azt állítja,hogy a területem egy része(kb.2 ár)az ő tulajdonát képezi.Én az ő területének(30 ár) úgymond a folytatását vásároltam meg,de a fent említett 2 ár sose tartozott oda. A szomszéd egy kézzel írott adásvételivel rendelkezik a 30 áras területről,amit csak egyik tulajdonos adott el a többi beleegyezése nélkül(a birtoklevelükön még mindig  szerepel),és  ez okból  csak kézzel írott adásvételi szerződést  tudtak kötni,ami hamisított aláírásokat tartalmaz,és a terület elhelyezkedése,stb. sem szerepel benne. Több alkalommal próbáltuk már bekertelni a területet,de a szomszéd azonnal megjelenik,ittasan,különböző szerszámokkal a kezében,fenyegetőzik,trágár szavakat kiabál,agresszívan viselkedik,s ez okból édesanyám testi épsége miatt is aggódom.Ahány alkalommal kertelni kezdtünk,annyiszor törte szét a kerítést.
Egy alkalommal szekerestől,lovastól rontott ránk,s csak a szerencsén múlott,hogy nem tapostak le a lovai.
Sajnos már mindenhova fordultam segítségért(polgármesteri hivatal,rendőrség)az ügy megoldása,tisztázása érdekében,de azt a választ kaptam,hogy nem az ő hatáskörükbe tartozik,ezzel azt sugallva a szomszédnak,hogy az agresszív magatartás mindenek fölött van,s az nyer,aki erőszakosabb.
Békésen is próbáltuk megoldani a problémát,de mindig csak a fenyegetőzéssel,”anyázással” maradtunk.
Javasolták már,hogy törvényes úton,civil per kezdeményezésével,oldjam meg az ügyet,de nem szeretném,hogy éveken keresztül a törvényszéket járjam,mivel az ilyen ügyeket,szokás szerint,évekig tárgyalják.
Igazságtalannak tartom,hogy egy olyan terület tulajdonjogát tisztázzam,amiről hivatalos aktákkal rendelkezem,s rettegésben éljek,hogy mikor  támad  rám egy elvetemült,aki az igazát agresszivitással szeretné bizonyítani.

taki Válasz dátuma 2021. január 30