0 Comments

Tisztelt Uram, Hölgyem!

Néhány kérdésem lenne egy köztisztasági szolgáltatóval kapcsolatban (tega.ro).

1) Jogos-e anélkül módosítani a feltételeken, hogy nem értesíti a szerződött ügyfeleket?
2) Jogos-e, hogy nem elérhetőek nyilvánosan a szerződési feltételek és ezeket nem küldték ki az ügyfeleknek (pl. módosításkor)?
3) Jogos-e, hogy magánháznál személyre szabott ár van, viszont mindenkitől maximum ugyanannyit szállítanak el? Már ha elszállítják.
4) Jogos-e ha vidéken (de a városban nem!) megtagadják a szemét elszállítását, ha abban biohulladék is van (de nem kizárólag biohulladék)? Az EU-s direktívára hivatkoznak, de sem a 2008/9/CE direktívában, sem a 92/2021 sürgősségi kormányrendeletben, sem a 101/25.04.2006-os törvényben nem találtam olyant, hogy ezt megtehetik, csak annyit, hogy külön kell gyűjtsék, illetve ösztönözzék különböző módon a szelektív gyűjtést. Az OUG 91/2021 a „deseuri municipale”-t határozza meg, e szerint a háztartási szemétbe a biohulladék is beleszámít. Külön vidéki szemét meghatározást nem találtam.
5) Jogos-e, hogy csak kéthetente szállítják el a szemetet (lásd a 101/25.04.2006 törvényt amit a 2014. feb. 4 -i közegészégügyi normára utal, mely heti elszállítást szab meg) ? Felváltva szállítanak egyik héten szelektíven gyűjtött szemetet, másik héten vegyes hulladékot.

Amennyiben ezek nem jogosak, kihez lehet fordulni jogorvoslatért (fogyasztóvédelem? környezetvédelmi ügynökség? közegészségügyi hatóság?), illetve mik a lehetőségek a szolgáltatót olyan szerződés megkötésére kötelezni, mely szerint az ügyfél annyit fizessen amennyi szemetet termel, illetve mely kötelezi a már kifizetett szállítás esetén a szolgáltatás teljesítésére?

Előre is köszönöm a válaszát.

Jogaink Egyesület Válasz dátuma 2024. február 9