Tisztelt Cím!

Szigetszentmiklósi lakótelep, amely a Pestvidéki gépgyár dolgozói számára lett tervezve, építve, a nyers falak, tető,

ésatöbbi, majd a jövendő lakók sk. fejezték be, tették lakhatóvá saját ízlésük szerint.

A sorház jelleggel tervezett házak egy emeletesek, egymás mellé épültek. A házsorok észak-dél irányúak, így a lakások Kelet-Nyugat tájolást kaptak.

Az egyes, „egyemeletes” lakásegységek eltolva fekszenek egymás mellett és ezen „speciális” alakzat miatt egyik egység előrébb, másik egység hátrébb áll a „sorban”.

Az egymás mellé épült lakások nagyrészt védettek a szomszéd fala által. /Ez egy igen fontos meghatározás!/

Lakóközösségünk elhatározta, hogy hőszigeteltetjük, háztömbünket, (mindnek külön lépcsőfeljárója van és a házsor számozáson belül, perjellel lett megkülönböztetve a háztömb pl.5/3)

Az előkészítés során keletkezett a kétely – bennünk -, hogy speciális helyzetünk miatt a mi lakásunknak Csak a keleti és nyugati, ablakokkal megrakott mini felülete lesz hő szigetelve, mert oldalsó szomsédainkkal közös falakat nem lehet szigetelni (fizikai lehetetlenség).

Kételyünk abból adódik, hogy a fizetni szükséges térítés, a lakás alapterületére vonatkozik, amely egy vízszintes felület, a szigetelést viszont függőleges falra készítik el. (ilyen a törvény?)

A törvényhozó „Atyáknak” mindegy volt, hogy alapterület(vízszintes), vagy oldalfal(függőleges)?

Nekem sem mindegy, hogy állva halok meg, vagy fekve.

Kérésem, kérésünk: van-e, lehet-e találni jogorvoslatot erre a Problémára?

Tehát, hogy annyi fizessek a szigetelésért amennyit beszigetelnek, avagy a társasház nagy-nagy hátrányai közé kell ezt is sorolni: – mindenki egyért, egy mindenkiért -.

taki Válasz dátuma 2021. január 30