Mi leszek, ha nagy leszek? Kolozsváron

2017.11.27

A Mi leszek, ha nagy leszek? rendezvény  utolsó helyszíne Kolozsvár volt, amelynek megrendezésére november 25.-én került sor, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán.

Összesen 98-an regisztráltak, köztük egyaránt voltak licisták és egyetemisták is.

A résztvevők különböző szakemberekkel találkozhattak, akik a pályaválasztásuk történetét mesélték el, azt a hosszú utat, amelyet megtettek azért, hogy ma azzal foglalkozhassanak, amit szeretnek. Hasznos tanácsokkal is ellátták a fiatalokat a megfelelő szakma kiválasztását illetően, majd a hallgatóságban felmerülő kérdésekre is válaszoltak.

Hét előadó vett részt az eseményen: Moldvoy Ákos, az E-On Business Services vállalat Banking and Payment csapatának koordinátora; dr. Kiss Kinga-Renáta idegsebész rezidens; Jobbágy Júlia, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség segédlelkésze; Kis Melinda, saját vállakozását irányító fényképész; Katona Róbert rendszermérnök és magánvállalkozó; Silye Lóránd geológus és egyetemi oktató, valamint a házigazda, Kis Júlia ügyvédnő, a Jogaink Egyesület elnöke.

Az előadók elmesélték a saját történetüket, hogyan választottak szakmát, milyen iskolai végzettség, képzés volt ehhez szükséges, hogyan telnek a mindennapjaik.

Az előadások után e-book olvasó és különböző könyvek kisorsolására került sor a regisztrálók között.

A előadások célja az volt, hogy útmutatást adjon a döntés előtt álló fiatalok számára, valamint, hogy bevezesse őket különböző szakmák mindennapjaiba. A fiatal előadók, akik a 20-as, 30-as éveikben járnak, hiteles példát mutattak a fiatalok számára, hogy itthon is lehet érvényesülni, kitartó és komoly munkával itthon is meg lehet élni. Az rendezvényt a Jogaink Egyesület, a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával szervezte meg.

 

További hírek

A Mi leszek, ha nagy leszek? rendezvény  utolsó helyszíne Kolozsvár volt, amelynek megrendezésére november 25.-én került sor, Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán. Összesen 98-an regisztráltak, köztük egyaránt voltak licisták és egyetemisták is.
       Jogpalánták: Nekünk tetszett, hogy spontán volt az egész, nem volt annyira stresszes, mint egy verseny szokott lenni. Nem éreztük, hogy most verseny van és teljesíteni kell, hanem inkább laza volt, főleg a bírósági tárgyalás, közösségben éreztük magunkat. Szerintünk a versenynek van jövője és létjogosultsága, sikerült közelebb hozni a jogi világot, közösségépítő jellege volt és pozitívnak tartjuk a közösség felelősségtudatának a megerősítését.
A hétvégén zajlott a Jogaink egyesület által meghírdetett Jogi ki mit tud? verseny döntője. A verseny első fordulójára 99 diák jelentkezett, 3 fős csapatokban. A jelentkezők Erdély különböző városaiból érkeztek, Kolozsvárról, Tordáról, Szamosújvárról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredából, Szászrégenből és Sepsiszentgyörgyről.