Hallgatói kisokos 2022

hallgatoi kisokos 2022

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Joghallgatók Szervezete 2021-ben dolgozta fel azt a kutatást, amely a kolozsvári magyar diákok hallgatói jogaival, illetve kötelezettségeivel kapcsolatos ismereteit szándékozta feltérképezni.

A kutatás alapjául szolgáló kérdőívet több különböző egyetem, szak, illetve évfolyam hallgatói, összesen 1302 diák töltötte ki. A feldolgozott adatok kiindulópontként szolgáltak a diákszövetségeknek, erős alapot teremtve olyan érdekképviseleti tevékenységek létrehozásához, amelyek érdemben is szolgálják a kolozsvári magyar diákok érdekeit. A kérdőívnek a jogokra és kötelezettségekre vonatkozó fejezetében a felvetett kérdésekre adott válaszok azt mutatják, hogy a kitöltők közel 80%-a tartja fontosnak egy hallgatói kisokos létrehozását. Ez mindmáig hiánycikknek számít az erdélyi magyar felsőoktatásban.

A kisokos célja ismertetni azon jogokat és kötelességeket, amelyek befolyásolhatják a diákokat egyetemista létük során, hiszen a jogsértéseket csak akkor kerülhetik el, ha tisztában vannak a rájuk (mint diákokra) vonatkozó szabályokkal. Ennek az igénynek próbál eleget tenni a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Joghallgatók Szervezete, a Jogaink Egyesület szakmai támogatásával.

Kívánjuk, hogy az általunk kidolgozott dokumentum minél több kolozsvári magyar diák szolgálatára váljon.

A szerkesztők

Lapozz beleTöltsd le

Kiadványaink

Fiatal vállalkozók kézikönyve második kiadás 2021

Fiatal vállalkozók kézikönyve második kiadás 2021

Hosszú az út, amíg egy ötletből jól működő vállalkozás lesz. Első lépésben kell egy jó termék vagy szolgáltatás, másodikban egy sor jogi és adminisztratív lépést kell megtenned, hogy a törvényi előírások ne akadályozzák, hanem elősegítsék vállalkozásod megfelelő...

Jogi kisokos első kiadás – 2015

Jogi kisokos első kiadás – 2015

Kedves Fiatalok! A Jogaink Egyesület első kiadványát tartjátok a kezetekben. Egyesületünk egyik legfontosabb feladatának az erdélyi magyar fiatalok jogvédelmét tartjuk. Szeretnénk tanácsokkal, információkkal segíteni ott, ahol jogi problémába botlotok, és szükségetek...

4 + 4 =

Share This