Jogi kisokos első kiadás – 2015

jogi kisokos elso kiadas

Kedves Fiatalok!

A Jogaink Egyesület első kiadványát tartjátok a kezetekben.

Egyesületünk egyik legfontosabb feladatának az erdélyi magyar fiatalok jogvédelmét tartjuk. Szeretnénk tanácsokkal, információkkal segíteni ott, ahol jogi problémába botlotok, és szükségetek van egy szakértő véleményére. Ezért született meg a Jogi kisokos is: hogy megismertessen, informáljon, útbaigazítson, segítsen a döntések meghozatalában.

Próbáltunk minél több lehetséges kérdésetekre választ adni, átfogni a jog legfontosabb területeit. A kisokosban olvashatsz az alapjogaidról, egészségvédelemről és szexualitásról (a fogalom jogi értelmében), családjogi kérdésekről, de oktatási és munkaügyi problémákról is beszélünk, illetve szó esik még a tulajdonról, a szerződésekről, az öröklésről, a szabálysértésekről és bűncselekményekről, illetve az internet világáról is.
Fontos megjegyeznünk, hogy a kisokos nem pótolhatja a törvények megfelelő tanulmányozását, viszont támpontul szolgálhat a további kutatáshoz. Ha rákerestek az interneten egy-egy törvényre, akkor minimális román nyelvtudással máris további információkat lehet megtudni egy bizonyos témáról.
Kérdéseiteket, problémáitokat velünk is megoszthatjátok, ha írtok nekünk.

Ha a Jogi kisokossal kapcsolatos megjegyzésetek, véleményetek, kritikátok van, esetleg más témákat is javasolnátok a következő kiadásokhoz, azt is szívesen fogadjuk, hiszen szeretnénk, ha a kiadvány valóban hasznos lenne számotokra.

A szerkesztők

Lapozz beleTöltsd le

Kiadványaink

Hallgatói kisokos 2022

Hallgatói kisokos 2022

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Joghallgatók Szervezete 2021-ben dolgozta fel azt a kutatást, amely a kolozsvári magyar diákok hallgatói jogaival, illetve kötelezettségeivel kapcsolatos ismereteit szándékozta feltérképezni. A kutatás alapjául...

Fiatal vállalkozók kézikönyve második kiadás 2021

Fiatal vállalkozók kézikönyve második kiadás 2021

Hosszú az út, amíg egy ötletből jól működő vállalkozás lesz. Első lépésben kell egy jó termék vagy szolgáltatás, másodikban egy sor jogi és adminisztratív lépést kell megtenned, hogy a törvényi előírások ne akadályozzák, hanem elősegítsék vállalkozásod megfelelő...

11 + 14 =

Share This