Megbírságoltak a beutazási adatlap hiánya miatt? Most visszakaphatod a pénzbírság összegét!

2022. aug 18

Mostantól vissza lehet igényelni a digitális beutazási adatlap (Passenger Locator Form-PLF) kitöltésének elmulasztásáért kiszabott pénzbírságot.

Mikortól?

A megbüntetett állampolgároknak a lakhelyük szerinti polgármesteri hivatal adóosztályán kell kérvényezni az összeg kifizetését a jogszabály hatálybalépésétől (08.16.) számított 90 napon belül.

Hogyan?

A formanyomtatványt kitöltve kell leadni a lakcím szerinti önkormányzat adóhivatalán személyesen, meghatalmazott személy által, vagy digitálisan. Ha valaki online nyújtaná be a kérvényt, megteheti e-mail útján vagy a Privát Virtuális Tér platformon keresztül.

Mi az eljárás?

Az összeget a polgármesteri hivatal adóosztálya a kérés benyújtásától számított legtöbb 45 napon belül kell utalja az ügyfél számlájára, de fel lehet venni készpénzben is az adóosztály pénztáránál.

Amennyiben valakit megbüntettek az adatlap kitöltésének elmulasztása miatt, de a büntetés nem lett kifizetve, nem kell kérvényt benyújtani, ezekben az esetekben a jegyzőkönyv semmisnek van nyilvánítva.

Legfrisebb bejegyzések

Lejárt a VI. Jogi ki mit tud? vetélkedő!

Lejárt a VI. Jogi ki mit tud? vetélkedő!

Április 22-én, szombaton került megszervezésre a VI. Jogi ki mit tud? vetélkedő döntője, online. A döntőbe az első fordulóban az 5 legnagyobb pontszámot elért versenyző jutott be. Az online döntő keretén belül 2 feladatot kaptak a versenyzők, be kellett részletesebben...

11 + 11 =

Share This