99 diák 33 csapatban a Jogi ki mit tud? versenyen

2017. okt 09

jogi ki mit tud verseny

A hétvégén lezárult a Jogi ki mit tud? versenyre való jelentkezés. Összesen 99 diák iratkozott fel, akik 33 csapatot alkotnak.

Nagyon ötletes nevű csapatok mérik össze tudásukat az első alkalommal megszervezett diákoknak szóló jogi vetélkedőn. A jelentkezők között ilyen csapatneveket találhatunk, mint pl. Jogosokosok, JOGhurtok, Ex iure, Igazság ligája, Jog-okoskák, jogÁSZok, Joggers, Jogaink őrzői, Iustiregun, de ilyen csapatnevek is vannak , mint A három Grácia, Sajtostekercs, Jogpalánták, Bajkeverők stb. ( :)) ne haragudjatok, hogy most ide nem tudjuk az összes csapatnevet felsorolni, de nagyon viccesek és jól szorakoztunk, amikor összeírtuk őket :)).

A jogi vetélkedőre, Erdély több iskolájából és településeiről is jelentkeztek diákok, ilyen városok például Kolozsvár, Torda, Szamosújvár, Szászrégen, Csíkszereda, Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy.

A legtöbb csapat a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceumból jelentkezett, pontosabban 7 csapat, ezútán pedig a szamosújvári Magyar Tannyelvű Elméleti Líceum diákjai jelentkeztek nagy számban, 6 csapatban és ehhez még hozzászomolhatunk egy vegyes csapatot is (amelyben több iskolából is jelentkeztek diákok). A kolozsvári iskolák közül a János Zsigmond Unitáius Kollégium diákjai jelentkeztek a legtöbben, 4 csapatban és még egy vegyes csapat tagjaként is.

A jelentkezők a hétvégén megkapták a feladatokat, kérdéseket, amelyekre a választ október 21 -ig kell visszaküldjék. A feladatok megoldásához bármilyen segédeszközt használhatnak a versenyzők.

Gratulálunk a jelentkezőknek, hogy bátorságuk volt egy ilyen versenyen kipróbálni magukat és sok sikert kívánunk a csapatoknak!

Köszönetet mondunk minden kedves tanárnak, igazgatónak, ismerősnek és barátnak, aki segített a verseny népszerűsítésében!

a Jogi ki mit tud? szervezőcsapata

Legfrisebb bejegyzések

13 + 12 =

Share This