Miért érdemes jelentkezni a Jogi ki mit tudra?

2017. szept 27

jogi ki mit tud verseny

Mert ilyen jellegű versenyen eddig nem vehettél részt, a Jogaink egyesület első alkalommal szervezi meg a diákoknak szóló jogi versenyt.

Érdekes feladatokat és kérdéseket fogtok kapni és igérjük, hogy szorakoztató lesz.

Nem kell előzetesen készülni a versenyre, a feladatok megoldására szinte két hét áll majd rendelkezésetekre és bármilyen segédeszközt használhattok.

Csapatban dolgozhattok.

A kérdések megválaszolása során érdekes jogi dolgoknak kell majd utánanéznetek, amelyek biztosan eddig is foglalkoztattak, de nem volt alkalmatok választ kapni rá.

A verseny során megtudhatjátok, hogy milyen jogai vannak a diákoknak, mit kell tudni, ha megállít a rendőr vagy a buszon az ellenőr, hány éves kortól nem büntetik, ha valaki szexuális kapcsolatot létesít, mikor és milyen esetekben dönthettek a szűlők beleegyezése nélkül, hány éves kortól lehet munkát vállalni, vagy mi történik, ha nem fizetsz ki egy büntetést? Ilyen és hasonló jogi kérdésekre fogjuk együtt megtalálni a választ.

A döntőben egy nagy közös pizzázásra kerül majd sor.

Eljátszunk majd egy bírósági tárgyalást, ahol különbőző szerepekben is kiprobálhatod magad, lehetsz te a bíró, aki a döntést kell hozza, lehetsz ügyvéd vagy akár ügyész.

Érdekes nyereményekben lehet része azoknak, akik ügyesen teljesítenek. A nyeremények közül említjük például a bíróságlátogatást, amikor a nyertes csapatot elvisszük egy igazi bírósági tárgyalásra, ügyvédi iroda látogatása, ahol betekíntést nyerhettek egy ügyvéd mindennapjaiba és arra is lehetőség lesz, hogy kérdéseket feltegyetek. Ugyanakkor, nyerhettek kalandpark belépőt, EMI-táborba hetijegyet, lengőágyat, hátizsákot és még sok más meglepetés is rátok vár.

Jelentkezzetek okt. 7-ig! 🙂

Legfrisebb bejegyzések

6 + 3 =

Share This