Jogi ki mit tud – 2018

2018. szept 23

jogi ki mit tud

A tavalyi év sikerein felbuzdulva, újra megrendezére kerül a Jogi ki mit tud? Verseny- Avagy, te mennyire ismered a jogaidat?

Tudod, hogy hány éves kortól lehet munkát vállalni? Mit kell tudni, ha megállít a rendőr? Mi történik, ha nem fizetsz ki egy büntetést? Te tudsz keretek között mozogni? Ezekre és sok más jogi kérdésre megtudhatod a választ, ha jelentkezel a JOGI KI MIT TUD! versenyre.

Néhány fontos információ a versenyről:

Kik jelentkezhetnek? IX-XII. osztályos diákok jelentkezését várjuk, 2 fős csapatokban. Fontos, hogy a csapattagok nem kell feltétlenül egy osztályba vagy egy iskolába járjanak, úgyhogy nem gond ha a „másik feleddel” épp nem egy osztályba vagy iskolába jártok 🙂

Hogyan és meddig? Október 12-ig lehet jelentkezni e-mailben: jogaink.egyesulet@gmail.com címre, ahova kérünk titeket küldjétek el a következő információkat: csapat neve, csapattagok neve, milyen iskolába és hányadik osztályba jártok.

Miből is áll a verseny? A jogi ki mit tud? egy két fordulos megméretettés. Az I. fordulóban online felületen juttatjuk el nektek a feladatokat, kérdéseket. Ezt követően sor kerül a Kolozsváron tartandó döntőre, november 17. – én, ahol a csapatok különböző érdekfeszítő feladatokat kapnak, és egy igazi bírósági pert is eljátszunk 🙂

Miért éri meg jelentkezni? Első sorban, hogy tanulj, hogy megismerd jogaidat és kötelezettségeidet. Másod sorban, hogy jól érezd magad és ismerkedj. A tavalyi év tapasztalai után bátran kijelenthetjük, hogy nagyon színes egyéniséggel talélkozhatsz a versenyen. S nem utolsó sorban pedig a nyeremények miatt is érdemes erőfeszitéseket tenned. A tavalyi évben pédául kalandpark belépők, függőágyak, hátizsákok és sok más érdekes nyeremény is gazdára lelt.

Jelentkezz és mutasd meg mit tudsz!

Legfrisebb bejegyzések

9 + 2 =

Share This